Monastrell Druif
De Monastrell druif is een sterke soort met een dikke schil en ook wel bekend onder de naam Mourvèdre.
De naam van de druif is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van het dorp Muviedro, vlakbij Valencia.
Dit ras doet het goed in extreme klimaten met hete zomers en koude winster. Monstrell rijpt vrij laat en is hierdoor zeer geschikt voor zuidelijke gebieden. De druif is veel te vinden in Spanje, Australië en Californië. Wijnen van de Monastrell druif hebben veel tannine en suiker en bevatten voldoende zuren. Tevens worden er dessertwijnen van dit ras geproduceerd. In de smaken en het aroma van de wijnen komen hinten van bramen, specerijen, leer, peper en aardse tonen naar boven. Deze wijnen zijn een uitstekende combinatie met vlees en wild.
De naam van de druif is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van het dorp Muviedro, vlakbij Valencia.
Dit ras doet het goed in extreme klimaten met hete zomers en koude winster. Monstrell rijpt vrij laat en is hierdoor zeer geschikt voor zuidelijke gebieden. De druif is veel te vinden in Spanje, Australië en Californië. Wijnen van de Monastrell druif hebben veel tannine en suiker en bevatten voldoende zuren. Tevens worden er dessertwijnen van dit ras geproduceerd. In de smaken en het aroma van de wijnen komen hinten van bramen, specerijen, leer, peper en aardse tonen naar boven. Deze wijnen zijn een uitstekende combinatie met vlees en wild.